Walsrode Fuglepark

Ved et nyligt besøg i Walsrode Fuglepark, kunne jeg konstatere, at der var kommet nogle ny tiltag, siden jeg sidst besøgte fugleparken i 2014.

I det ”Gamle Lorihus” er lavet en aktivitet, hvor de besøgende kan fodre Arasarier. 2 gange om dagen lukkes nogle af voliererne op, så fuglene kan flyve til en lille firkant foderplads, hvor de besøgende står omkring. Her kan de besøgende få noget foder i hånden, som fuglene så kommer for at spise. Ved mit besøg, var der 5 forskellige arter at se. Det er dog ikke alle burene der bliver lukket op for samtidig, man veksler lidt mellem burene, ved de forskellige fodringer.

Inden fuglene bliver lukket ud af deres voliere, som ses i baggrunden, giver dyrepasseren en lille forklaring omkring fuglene m.m.

Krøltoppet Arasari

Smaragdtukanet 

Elfenbensarasari 

Ved den lange stribe af voliere, som i ”gamle dage” rummede papegøjer og parakitter, er der åbnet op, så man kan komme ind bag voliererne, til et forholdsvis nyt område. Her går Næsehornsfugle, Kaguer, Hokoer, Tukanetter, Trompeterfugle, m.m.

Ved siden af strudsens anlæg, er lavet 6 voliere til Paradisfugle, hvor 3 forskellige arter er placeret. Tolvtrådet Paradisfugl, Konge Paradisfugl, samt Raggina-Paradisfugl. Umiddelbart er det ikke nemt at se fuglene i anlægget. De var for det meste inden døre, og når de kom ud virkede de meget sky, og var hurtigt væk igen.

Ikke lang fra Paradisfuglene, er lavet 11 nye voliere som bebos af Skader, Kærnbidere, Timalier, Skægfugle, Silkestære, Papua Beostære m.m. På Bagsiden af de her viste voliere, er der lavet indgang til et nyt hus for Kivier. 

Her en Huaraca-Skade

Billeder og tekst: Claus Nielsen, Bemærk copyright på alle billeder

 

 

Elfenbensarasari

Smaragdtukanet

Brunøret Arasari

Den lille Krøltoppede  Arasari er en yderst charmerende fugl at iagttage.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kivier er nataktive, derfor er huset de går i næste mørklagt, der kun er ganske svag belysning. Giver man sig god tid, så vil øjnene efterhånden tilpasse sig til mørket, så det bliver lettere at se fuglene, hvis de er aktive når man besøger huset.